Обавештење о бесплатним котизацијама за 61. Републички зимски семинар

Поштоване колеге,
Као што је учесницима Републичког такмичења из језика и језичке културе и Књижевне олимпијаде (републички ниво) познато, и прошле школске године су се међу дародавцима награђених ученика и наставника појавиле поједине издавачке куће.

Договор са издавачким кућама „Клет” и „Нови логос”, пре сазнања о томе колики је укупан број првих награда, био је да они поклоне менторима првонаграђених ученика по котизацију за Рапублички зимски семинар.

Крајем лета, на рачун Друштва је, у те сврхе, ИК „Клет” уплатила 26.000дин, а „Нови логос” 31.200 дин. Пошто ова уплата покрива котизацију за 11 наставника (по цени од прошле године), а првонаграђених на оба републичка такмичења Друштва има само у основној школи 15, Управа Друштва је одлучила да дотира котизације и за осталих четворо наставника из основне школе.

Пошто је на прошлим такмичењима првонаграђених у гимназијама и средњим школама било знатно више, нисмо у могућности да и њима дамо бесплатне котизације (ове године дајемо бесплатне котизације колегама са Косова и Метохије (61), а имамо и  госте са више страна: из Хрватске (50), Републике Српске, Црне Горе и Словеније, који предају српски језик), надамо се да ће се за наредни круг републичких такмичења наћи спонзори и за најбоље средњошколске професоре.