XIX конгрес Савеза славистичких друштава Србије – позив на учешће

Поштоване колеге,

Савез славистичких друштава Србије и Филолошки факултет Универзитета у Београду имају част да вас позову да будете учесник XIX конгреса Савеза славистичких друштава Србије, који ће се одржати од 23. до 25. августа 2023. године на Филолошком факултету у Београду, Студентски трг 3. Конгрес ће се одржати уживо.

Управни одбор и Скупштина Савеза славистичких друштава Србије усвојили су тему XIX конгреса Савеза славистичких друштава Србије:

Савремено проучавање српског језика и књижевности и ДРУГИХ словенских језика и књижевности као матерњих, инословенских и страних

У оквиру ове теме предвиђене су три подтеме:

  1. ПРОШЛОСТ, САДАШЊОСТ И БУДУЋНОСТ СРПСКОГ И ДРУГИХ СЛОВЕНСКИХ ЈЕЗИКА
  2. АКТУЕЛНА ПИТАЊА СРПСКЕ И ДРУГИХ СЛОВЕНСКИХ КЊИЖЕВНОСТИ
  3. МЕТОДИКА СРПСКОГ И ДРУГИХ СЛОВЕНСКИХ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

Молимо вас да нам на електронску адресу kongresslavista2023@gmail.com на приложеном формулару пријавите своје учешће и пошаљете наслов реферата са краћим образложењем, најкасније до 1. априла 2023. године. Учесници без реферата могу се пријављивати до 20. августа.

Важна напомена: Обавештавамо професоре Српског језика и књижевности и Руског језика да ће Конгрес бити акредитован у Заводу за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије и да се могу пријавити и са рефератом и без реферата. Сви учесници ће добити одговарајуће потврде (сертификате).

Информација о котизацији: За учеснике са рефератом котизација за Конгрес је 3.000,00 динара, а за учеснике без реферата 5.000,00 динара и треба је уплатити на рачун Савеза (бр. 205-95034-69, Комерцијална банка АД, Београд) најкасније десет дана пре почетка Конгреса.

Примите наше срдачне поздраве,
Председник Савеза славистичких друштава Србије
Проф. др Рајна Драгићевић