Померање сатнице Окружног такмичења из српског језика и језичке културе за ученике основних школа (са ажурираним списком такмичара)

Поштоване колеге,
Обавештавамо вас да ће у суботу, 6.априла, Окружно такмичење из српског језика и језичке културе за ученике основних школа почети у 8.30, уместо у 10 сати.

Главни разлог је то што смо успели да се договоримо са колегама физичарима, чије је републичко такмичење истог дана у Kладову и траје од 10 до 13 часова, да се српски ради пре тог термина. Ученика, којима се оба такмичења преклапају, има преко 110, те уз ово обавештење доносимо и списак такмичара (ажуриран).

То су најуспешнији ђаци из целе државе и Друштво за српски језик и књижевност Србије шаље тим који ће с њима обавити такмичење. Ради регуларности, и у осталим школама-домаћинима у Србији такмичење ће почети у исто време, тј. у 8.30, пошто би било који поподневни термин био прекасан. Само у Београду, на ово окружно такмичење излази 1400 ученика, па њихове задатке треба прегледати и комисијски класификовати до вечери.
Верујем да ће нас све још много година држати професионални ентузијазам и љубав према деци, у овом волонтерском послу.

Срдачно,
Зона Мркаљ

Писмо Друштву за српски језик и књижевност Србије са молбом

Поштовани,

Обраћам вам се као председник Београдске подружнице у своје име, име колега општинских руководилаца из седамнаест општина и колега србиста из школа са молбом да се Градско такмичење из српског језика и језичке културе одржи у суботу 6.4.2019. године, у 8.30 часова.

Због великог броја ученика који излазе на Републичко такмичење из физике, које се одржава у Кладову, као и због великог броја ученика који учествују на Градском такмичењу из српског језика и језичке културе, ово је најпогодније време за одржавање такмичења како би сви ученици који су стекли право да учествују на оба такмичења могли да остваре то право и радују се успесима.

Данијела Милићевић,
председник Београдске подружнице ДСЈКС