Програм манифестације Март – месец српског језика 2024. у подружницама Друштва (ажурирано)

Програм манифестације Март – месец српског језика 2024. у подружницама Друштва (ажурирано)

Да снага Друштва почива на његовим подружницама, доказано је претходне године када је реализовано преко 30 активности у 40 градова и 12 округа Републике Србије поводом обележавања манифестације Март – месец српског језика.

И овог марта вредни наставници српског језика и књижевности потрудили су се да осмисле интерактивне квизове, занимљиве трибине, креативне радионице, сјајне изложбе, изузетна предавања и истраживања, наградне конкурсе, књижевне шетње, караване и сусрете намењене ученицима основних и средњих школа, али и широј публици.

Жеља Друштва за српски језик и књижевност Србије да се манифестација проширује и обогаћује из годину у годину новим садржајима. У сусрет пролећу 2024. године бројеви говоре више од речи: 13 подружница Друштва, 12 обухваћених округа, око 40 градова и општина и чак 54 активности у програму манифестације Март – месец српског језика!

У Београду, Нишу, на Косову и Метохији (у Косовској Митровици, Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку), у Расинском округу (Крушевцу, Брусу, Александровцу, Трстенику, Варварину, Ћићевцу), Подунавском округу (Смедереву, Смедеревској Паланци, Великој Плани), Јужном Банату (Ковину, Вршцу, Белој Цркви, Пландишту, Баваништу, Панчеву, Опову, Ковачици, Алибунару), Колубарском округу (Ваљеву, Љигу, Осечини), Топличком округу (Куршумлији, Прокупљу, Блацу), Мачванском округу (Шапцу), Западнобачком округу (Сомбору), Браничевском округу (Пожаревцу и околним градовима) и Моравичком округу (Чачку, Ивањици, Лучанима) мартовске дане обележиће популаризација школског предмета Српски језик и књижевност, указивање на значај неговања српског језика и језичке културе, развијање читалачких навика и љубави према књижевности и неговање сарадничких односа између ученика и наставника.