ПРОЈЕКАТ – ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ НАСТАВНИЦИМА

25 ГОДИНА ТАКМИЧЕЊА ЛИТЕРАРНИХ СЕКЦИЈА

(1994/95 – 2018/19)

Поштовани наставници,
Школске године 2018/19. навршило се 25 година Такмичења литерарних секција основних и средњих школа Србије. Прво Такмичење литерарних дружина и секција основних и средњих школа одржано је на Републичком зимском семинару 1996. године за рад у претходној школској години (1994/95).

На 64. Републичком зимском семинару желимо да уручимо признања наставницима који су за тих 25 година били најуспешнији у раду са својим ученицима и који су су улагали велике напоре и залагали се у припремању ученика за ово такмичење.

За 62. Републички зимски семинар (2021) Друштво је уручило признања најбољим наставницима поводом 30 година Такмичења лингвистичких секција, а на 63. Републичком зимском семинару (2022) признањем су награђени наставници за успехе на Републичком такмичењу из књижевности за најуспешније писмене задатке ученика средњих школа, такође поводом 30 година овог такмичења. Настојаћемо да признања уручујемо за 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40… година за сва наша такмичења: Литерарне секције, Лингвистичке секције, Такмичење из књижевности (писмени задатак), Такмичење основношколских и средњошколских листова и часописа, Такмичење из методике наставе.

Молимо Вас да у у прилогу погледате табелу, те да све уочене неправилности (уколико их има) пошаљете на електронску адресу Марије Запутил, техничког секретара Друштва: marija.zaputil@gmail.com.

Напомена: Молимо да се јаве наставници до 31. децембра 2022. године који су уочили неправилности (нпр: нису на списку, погрешно име и презиме, имају већи број награда него што је анализирано…).

После утврђивања података Друштво за српски језик и књижевност одлучиће којим наставницима ће бити додељена признања.

Срдачно,
Марија Запутил,
технички секретар Друштва за српски језик и књижевност Србије