Важне информације у вези са 62. Републичким зимским семинаром

Поштоване колегинице и колеге,

Сви знате да смо 2020. годину испратили са истим проблемом са којим смо се и приватно и професионално у њој највише борили. Како бисмо водили рачуна о здрављу свих нас, а у исто време понудили зрнце смисла и нормалности у овим неизвесним временима, одлучили смо да овогодишњи Зимски семинар одржимо у дигиталном формату. Многи нам се јављају са различитим питањима која се тичу начина на који ће семинар бити организован, па смо овим текстом намеравали да дамо бар неке одговоре.

За потребе семинара УГ „Научи ме” из Ниша, са којима сарађујемо ове године, направиће посебну онлајн платформу на којој ће се одигравати све активности на семинару. Приступ платформи имаће сви који су се пријавили на семинар (и платили котизацију до предвиђеног рока) и то тако што ће на лични мејл добити приступне податке (корисничко име и шифру). Наши сарадници из организације биће техничка подршка током трајања семинара и биће ту за нас као организаторе и за вас као учеснике, тако да верујемо да неће бити никаквих проблема.

Садржаји на платформи деле се у две групе. Пленарна предавања снимљена су унапред и њих можете гледати све док семинар траје, у било ком тренутку. Посебан део са интерактивном агендом приказиваће распоред радионица и садржаће линкове путем којих ћете моћи да се прикључите радионицама. Како је понуђен велики број различитих радионица, уверени смо да ћете наћи много тога занимљивог и вредног ваше пажње. Поздравну реч и друга излагања, као и радионице које се дешавају уживо, по завршетку ћемо заменити снимцима, тако да ћете и њих имати прилику да видите, ако се деси да због других обавеза не будете у прилици да их пратите уживо. Трудићемо се да што је више могуће активно комуницирамо и, као и до сада, будемо добри домаћини током семинара.

Семинар, то знамо из искуства, није само прилика за посете радионицама и учешће у предавањима – то је прилика да се видимо, дружимо и неформално разменимо знања и искуства. Зато смо направили посебно место на платформи коме ћете моћи слободно да приступате, да се сами договарате када и са ким желите да се чујете и видите. За ту нову, дигиталну „причаоницу” потребна је само ваша добра воља и међусобна организација.

Сви учесници ће, после семинара, добити сертификате (моћи ће да их подигну лично или ћемо их послати поштом). Захваљујући доброј сарадњи са ЗУОВ-ом у том погледу ништа се није променило.

Желимо Вам добро здравље, мир, професионалну и личну срећу и на крају, топлу добродошлицу на 62. Републички зимски семинар Друштва за српски језик и књижевност Србије.