НОВО ОБАВЕШТЕЊЕ О РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА”

Поштоване колеге,
И ове године смо се потрудили да нађемо најбезболније решење за реализацију такмичења „Књижевна олимпијада” у Гимназији у Сремским Карловцима, а да не расипамо одржавање такмичења на више места, што би све додатно отежало, с обзиром на велики број такмичара, чему се посебно радујемо, и мали број нас из Друштва, који такмичење организује.

ОСНОВНА ШКОЛА

Као што је Календаром такмичења и предвиђено, ученици основних школа приступиће такмичењу у суботу, 11. маја. Израда теста почиње у 11.00 ч. Како је, после ревизије тестова пристиглих из целе Србије, где смо ђачке одговоре уједначавали да сви буду у једнакој позицији према решењима на појединачне приговоре, такмичара чак 460, није било могућности, а ни потребе да се број бодова у осмом разреду спушта. У седмом разреду, где је било мање такмичара, а где су и резултати на окружном нивоу били нешто слабији, број бодова је спуштен на 17, како сте претходно обавештени.

СРЕДЊА ШКОЛА

Другога дана Републичког такмичења, у недељу, 12. маја такмичиће се сви пласирани ученици средњих школа и гимназија, према следећем плану:

  1. Од 10.30 до 12.00 тестове ће радити ученици II (другог) и III (трећег) разреда; њих 430;
  2. Од 13.00 до 14.30 тестове ће радити ученици I (првог) и IV (четвртог) разреда; њих 290.

Прво проглашење победника (за други и трећи разред) биће у 17.00 ч.

Друго проглашење победника (за први и четврти разред) биће у 18.00 ч.

За прегледање задатака биће оформљене по две дупле комисије, које ће прегледати заредом други и први разред и трећи па четврти разред, и оне ће радити од 12.30 до 16.00 ч.
Спискови ученика (и за основну и за средњу школу) с резултатима који су им обезбедили проходност на републичко такмичење, наћи ће се на сајту Друштва у уторак, 23. априла, те вас молимо да их потом добро погледате и јавите нам до почетка празника све што уочите да треба исправити.

Срдачан поздрав! Зона Мркаљ