ПУТУЈУЋА УЧИОНИЦА У СОЛУНУ И НА КРФУ

Обавештавамо вас да Друштво за српски језик и књижевност Србије организује ново стручно путовање које ће ове године бити посвећено ходочасном походу у Солун и на Крф. После обиласка Будимпеште, Беча и Сентандреје (2016) и незаборавних успомена учесника, ове године се наша путујућа учионица сели ка траговима српске историје и културе који нас очекују у Солуну и на Крфу.

Путоваћемо на исти начин – радознало, пријатељски и стваралачки. С тим у вези, напомињемо да је пожељно да свако од учесника путовања осмисли тему свога рада (повезану са местима боравка у контексту наше културне историје и књижевне традиције). Тему рада ћете саопштити организатору путовања (у пријави), а сам рад би требало да буде довршен до поласка на пут. Биће ово изванредна прилика да једни са другима поделимо знања, умења и таленте, да се путујући дружимо и једни од других учимо.

Пријављивање за путовање траје до 20.03.2019, а програм путовања можете прочитати у прилогу. У пријави би требало да доставите следеће податке: име, презиме, број телефона, мејл адресу и тему вашег стваралачког прилога.

Пријаву можете послати на званични мејл Друштва, а обавезно на мејл др Мирјане Стакић Савковић  (mstakic2425@gmail.com). За све додатне информације можете се обратити др Мирјани Стакић Савковић.