Поклапање термина републичких такмичења

Због захтева Министарства просвете, науке и технолошког развоја да се ротирају дани републичког Такмичења из српског језика и језичке културе у Тршићу, тако да се ученици основне школе такмиче другог дана, тј. у недељу, 28. маја, почели су да се јављају многи наставници и родитељи који су нам указали на то да се истог дана одржава и Републичко такмичење из биологије, те да има ученика који су се пласирали и на биологију и на српски  језик.

Да бисмо овај проблем успешно решили, договорили смо се са Друштвом биолога да ове године они приме у своје просторије наше такмичаре, који би решавали тест из српског језика регуларно од 11 ч. (када почиње такмичење у Тршићу). Ради поузданијег договарања, ти ученици се могу јавити и Друштву биолога, али је важно да наше Друштво за српски језик и књижевност има списак тих ученика, да бисмо припремили одговарајући број тестова и дежурних наставника.

Реч је о ученицима седмог и осмог разреда, а просторије Биолошког факултета су на истој адреси као и Филолошки факултет (Студентски трг 3, Београд), само спрат више.

 

У нади да ће нам ове године такмичења прићи са мање стреса,

Срдачно,

проф. др Зона Мркаљ,

председник Друштва за српски језик и књижевност Србије