Обавештење о приговорима на резултате Републичког такмичења из књижевности

Централна комисија такмичења Књижевна олимпијада у саставу: проф. др Бошко Сувајџић, проф. др Зона Мркаљ, проф. др Зорица Несторовић, проф. др Славко Петаковић и доц. др Милан Алексић, одговорила је на појединачне приговоре који су пристигли након такмичења Књижевна олимпијада (за ученике основних и средњих школа) и одговори ће бити прослеђени на појединачне адресе до среде, 25. маја.

Након завршетка увида у приговоре, ученици ће преко својих школа бити обавештени о резултатима које су остварили, а уколико буде неких промена, они ће своје дипломе и поклоне моћи да преузму у просторијама Друштва у периоду од 1. до 15. јуна 2016. године, радним данима од 11.00 до 14.00 ч.

Комисија у наведеном саставу сматра да се на републичком (државном) нивоу такмичења, на којем о најбољим међу најбољима у Републици одлучују нијансе, правопис мора стриктно да се поштује.

Да би се олакшало припремање свих нас за наредни круг такмичења, Управа Друштва у ужем саставу решила је да предложи на састанку Скупштине Друштва (крајем јуна) да једна од централних тема Републичког зимског семинара за наставнике српског језика и књижевности 2017. године буде правопис, уз пленарна предавања, увођење више радионица на тему правописа и такмичења и организовање округлог стола посвећеног правопису и језичким недоумицама.

У том смислу молимо наставнике да нам на нове електронске адресе (које ће бити уведене, посебно за потребу комуникације у вези са проблемима на такмичењима, најдаље до почетка наредне школске године) шаљу све сугестије, питања и предлоге, да бисмо заједничким снагама предупредили немиле ситуације везане за организацију такмичења и поједина такмичарска питања.

Наши предлози за побољшање квалитета такмичења у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије, наћи ће се у новом Информатору Републичког зимског семинара 2017.

 

У нади да ћемо се сви заједно изборити за квалитетнија и праведнија такмичења и још боље такмичарске резултате и постигнућа у оквиру наше струке и професије

 

                                                                  Срдачно,

Чланови Централне комисије такмичења Књижевна олимпијада

проф. др Бошко Сувајџић, председник Централне комисије,

проф. др Зона Мркаљ,

проф. др Зорица Несторовић,

проф. др Славко Петаковић и

доц. др Милан Алексић