Превоз на Републичко такмичење из српског језика и језичке кутуре у Тршићу из Београда

Члановима Подружнице београдских наставника

Поштоване колеге,

Пошто ни ове школске године Друштво за српски језик и књижевност Србије није у бољој финансијској ситуацији, те не може да плати од својих средстава превоз ученика и њихових наставника од Београда до Тршића и назад, у два дана такмичења, најлепше молимо директоре школа у Београду (или оне који су за то задужени) да до петка, 20. маја, на мејл Друштва пријаве имена ученика и њихових наставника који желе да у организацији Друштва путују у Тршић. Ово је важно зато да бисмо знали колико је аутобуса потребно да резервишемо за први или други дан такмичења, као и да направимо валидне спискове. У мејлу, поред имена и презимена ученика и наставника који путују, треба да стоји и назив школе, а молимо вас да мејл насловите: ПРЕВОЗ ЗА ОШ или ПРЕВОЗ ЗА СРЕДЊУ ШКОЛУ.

Цена повратне карте по особи износи 1500 дин, те тај износ треба уплатити на жиро рачун Друштва до уторка, 24. маја, а наставници и ученици који буду овако пријављени за путовање, треба да понесу уплатнице, на дан путовања, као доказ са собом.

Првог дана Такмичења из језика и језичке културе (28.05) за основну школу, вођа пута је Јасмина Станковић и она ће одговарати за смештај пристиглих учесника у аутобус и њихов одговарајући број, према списку пријављених у Друштву. Превоз полази у 7 часова, а окупљање је 15-ак минута раније испред Вазнесењске цркве, у улици Адмирала Гепрата у Београду.

Другог дана Такмичења из језика и језичке културе (29.05) за средњу школу, вођа пута је Владимир Милојевић и он ће одговарати за смештај пристиглих учесника у аутобус и њихов одговарајући број, према списку пријављених у Друштву. Превоз такође полази у 7 часова, а окупљање је 15-ак минута раније испред Вазнесењске цркве, у улици Адмирала Гепрата у Београду.

Нека нам је свима са срећом и пут и тестови и дружење!

Управа Друштва