Републичко такмичењe Књижевна олимпијада за ученике основних школа 2016.

Обавештавамо вас да је за ученике седмог и осмог разреда који су освојили пласман на Републичко такмичење из биологије и републички ниво такмичења „Књижевна олимпијада“ омогућено да на оба такмичења дођу у Београд. Када је у питању такмичење из књижевности, оно почиње у 10.00 часова на Филолошком факултету у Београду, Студентски трг 3, према распореду који је послат надлежним школским управама, уз молбу да сваког пласираног ученика обавесте о пласману. Када је у питању такмичење из биологије, моле се сви ученици седмог и осмог разреда који су остварили пласман на оба такмичења да се о процедури полагања теста из биологије обрате организатору такмичења из биологије.

Молимо све колегинице и колеге који су одређени за рад у комисијама, а не могу да дођу на такмичење да о томе обавесте Друштво за српски јези и књижевност Србије имејлом на адресу Друштва.

Списак такмичара 7. разреда основних школа који ће се такмичити на Филолошком факултету Универзитета у Београду и њихов распоред по учионицама можете преузети овде.

Списак дежурних наставника у Београду можете преузети овде.

 

ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА (САТНИЦА)

БЕОГРАД

7:30 – 9:00              Долазак и пријављивање учесника у Београду, Филолошки факултет , Студентски трг 3.

(Напомена: Ученици и њихови професори пријављују се на пунктовима испред слушаонице у којој су распоређени за полагање теста, а професори који су одређени за рад у комисијама за  дежурство / прегледање / ревизију / дешифровање, пријављују се од 8:30 до 9:00 часова у   Сали за седнице Филолошког факултета на првом спрату код деканата.)

9:30 – 9:45              Улазак ученика у учионице

10:00 – 11:30           Попуњавање теста

11:30 – 12:30           Ужина за ученике и чланове комисија

Напомена: Молимо наставнике који су пратиоци ученика – учесника такмичења да самостално осмисле активности својих ученика у интервалу од завршетка израде теста до проглашења победника такмичења јер организатори не могу бити одговорни за боравак учесника у овом периоду.

 

Од 12:30 часова      Комисије прегледају тестове, припремају Билтен, дипломе и

награде за награђене ученике и наставнике

17:00                         Саопштавање резултата Четвртог републичког такмичења из књижевности Књижевна олимпијада, доделе диплома  и награда такмичарима и наставницима који су освојили 1, 2. и 3. место.


 

Списак такмичара 8. разреда основних школа који ће се такмичити у Сремским Карловцима и њихов распоред по учионицама можете преузети овде.

Списак дежурних наставника у Сремским Карловцима, у Карловачкој гимназији можете преузети овде.

ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА (САТНИЦА)

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ 2016.

7:30 – 8:45             Долазак и пријављивање учесника у Сремским Карловцима

(Напомена: ученици и њихови професори пријављују се у Секретаријату Карловачке гимназије, а професори који су одређени за рад у комисијама за   дежурство / прегледање / ревизију / дешифровање, пријављују се од 8:30 до 9:00 часова у   зборници Карловачке гиманзије.)

9:00 – 9:30            Свечано отварање такмичења

9:30 – 9:45            Улазак ученика у учионице

10:00 – 11:30          Попуњавање теста

11:30 – 12:30          Ужина за ученике и чланове комисија

12:30 – 15:30         Наставници/пратиоци и ученици имају организован обилазак Сремских Карловаца: „Путевима српског језика и књижевности”. Подељени су у неколико група. Свака група је названа по једном од писаца: нпр. Мануил Козачински, Доситеј Обрадовић, Лукијан Мушицки, Јован Стерија Поповић, Сима Милутиновић Сарајлија, Вук СтефановићКараџић, Бранко Радичевић, Милош Црњански… Наставници се распоређују као пратиоци сваке групе. Овај обилазак организује Карловачка гимназија.

Од 12:30 часова     Комисије прегледају тестове, припремају Билтен, дипломе и награде за награђене ученике и наставнике

17:00                       Саопштавање резултата Четвртог републичког такмичења из књижевности Књижевна олимпијада, додела диплома и награда такмичарима и наставницима који су освојили 1, 2. и 3. место.