Специјална признања на 60. РЗС

Одлуком председника Друштва, поред већ објављених имена наставника, којима ће бити уручена признања за изузетан успех у раду са ученицима и освајање републичких награда, доделиће се и следећа признања:

  1. Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, др КАТАРИНИ ВУЧИЋ, која је са својим ученицима освојила 38 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.
  2. Специјално признање професорки Гимназије „Јован Јовановић Змај”, Нови Сад, МИРЈАНИ ГРДИНИЋ, која је са својим ученицима освојила 14 републичких награда на Такмичењу из језика и језичке културе и 11 републичких награда на „Књижевној олимпијади”, укупно 25.
  3. Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, др МИРЈАНИ СТАКИЋ САВКОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 20 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.
  4. Специјално признање професорки Прве крагујевачке гимназије, СВЕТЛАНИ РАЈИЧИЋ ПЕРИЋ, која је са својим ученицима освојила 12 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.
  5. Специјално признање професорки Основне школе „Филип Филиповић” из Београда, ЗОРИЦИ ЛАБОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 11 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.
  6. Специјално признање професорки Прве београдске гимназије, ДРАГИЦИ СИМОНОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 10 републичких награда на „Књижевној олимпијади”.
  7. Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, ЉУДМИЛИ ПЕНДЕЉ, која је са својим ученицима освојила 28 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.
  8. Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, ДРАГАНИ МИЛАНОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 14 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.
  9. Специјално признање професорки Филолошке гимназије из Београда, СЛАЂАНИ САВОВИЋ, која је са својим ученицима освојила 14 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.
  10. Специјално признање професору (у пензији) Филолошке гимназије из Београда, мр СТЕВАНУ СТЕФАНОВИЋУ, који је са својим ученицима освојио 13 републичких награда на Такмичењу из српског језика и језичке културе.

ДОДАТНО СЕ УРУЧУЈУ ПРИЗНАЊА

  • МР МИЛОРАДУ ДАШИЋУ, ПРОФЕСОРУ ДЕВЕТЕ БЕОГРАДСКЕ ГИМНАЗИЈЕ И
  • ДОБРИЛИ НОСОВИЋ, ПРОФЕСОРКИ МИТРОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ,

КОЈИ СУ (У САМЕРАВАНОМ ПЕРИОДУ) СА СВОЈИМ УЧЕНИЦИМА ОСВОЈИЛИ ПО 4 НАГРАДЕ НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ И ПО 4 НАГРАДЕ НА „КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ”.

ПОРЕД ВЕЋ ПРЕДВИЂЕНОГ ПРИЗНАЊА ПРОФЕСОРУ БОЈАНУ ЈЕЛИЋУ, ИЗ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ, КОЈИ ЈЕ СА СВОЈИМ УЧЕНИЦИМА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ ОСВОЈИО 5 НАГРАДА, ПОСЕБНА ПРИЗНАЊА У РАНГУ СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ ШКОЛА ДОДЕЉУЈУ СЕ И КОЛЕГАМА КОЈИ СУ НА ЈЕДНОМ ОД РЕПУБЛИЧКИХ ТАКМИЧЕЊА ДРУШТВА СА СВОЈИМ УЧЕНИЦИМА ОСВОЈИЛИ 4 НАГРАДЕ.

  1. АЛЕКСАНДРИ НИКОЛИЋ, професорки српског језика и књижевности у Средњој школи,  Свилајнац, за изузетан наставнички успех у припремању ученика за Такмичење из српског језика и језичке културе  и освојене републичке награде, у периоду од школске 2012/2013. до 2017/2018. године.
  2. МИЛИЦИ МИШИЋ, професорки српског језика и књижевности у Медицинској школи, Лесковац, за изузетан наставнички успех у припремању ученика за „Књижевну олимпијаду”  и освојене републичке награде, у периоду од школске 2012/2013. до 2017/2018. године.

Уз срдачне честитке,
проф. др Зона Мркаљ