ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ОПШТИНСКИМ НИВООМ ТАКМИЧЕЊА „КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА” У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

Сви такмичари који су имали аутоматску проходност на Окружни ниво такмичења, те нису решавали тестове на Општинском нивоу (према Правилнику о такмичењу, Информатор 2017, стр. 72), воде се као ученици који су на Општинском нивоу освојили највиши број поена, и они улазе у списак такмичара на Окружном нивоу.

Како су резултати са терена, пристигли из целе Србије, показали да међу такмичарима на Општинском нивоу „Књижевне олимпијаде” није било много оних који су освојили максимални број поена, одлуком Комисије „Књижевне олимпијаде”, а у циљу пружања шансе ученицима за наставак такмичења на следећем нивоу, одлучено је да на Окружни ниво такмичења изађу и ученици VII разреда који су освојили 15 поена, као и ученици VIII разреда који су освојили 14 и 15 поена.

Коначне спискове молимо да нам доставите имејлом (обједињене и преко школских управа или подружница) до понедељка, 13. марта у 15 ч.

Сматрамо да ће ова одлука подстаћи и наставнике и ученике у основним школама да се још приљежније и обимније припремају за Окружни ниво такмичења „Књижевна олимпијада”.

Проф. др Зона Мркаљ,

редовни професор Методике наставе књижевности

и српског језика на Филолошком факултету Универзитета у Београду и

Председник Друштва за српски језик и књижевност Србије

Проф. др Бошко Сувајџић,

потпредседник Друштва за српски језик и књижевност Србије